Kauden 2015 ennakko mustaoranssein lasein

FCKU:n kausi 2015 on lähtenyt käyntiin kahdella tappiollisella Cup-ottelulla, kun ensin Respect Suomen Cupissa TuPS oli parempi lukemin 1-3 ja Regions’ Cupissa EBK eteni jatkoon rankkareiden jälkeen varsinaisen peliajan päätyttyä 2-2.

Tulevana perjantaina saadaan sarjakin käyntiin, kun FCKU palaa Korson hornankattilaan puolentoista vuoden tauon jälkeen isännöimään Kellokosken Alkua. Vaikka paluu hiekkakentälle ei miellytä juuri ketään, herättää se kuitenkin nostalgisia fiiliksiä korsolaisporukassa. Jotain maagista tuossa hiekkamontussa piilee!

FCKU pelaa siis kaudella 2015 Uudenmaan nelosen 2. lohkossa. Muut joukkueet lohkossa ovat FC Legirus Inter, HyPS/02, JoKi, JäPS/2, KelA, Nopsa, OPedot, SalReipas/Akatemia, SibboV/2 ja TiPS.

Mediavastaavan arviot tämän vuoden United-nipusta sekä vastustajista:

FC Korso United: Viime kausi meni FCKU:lta selvästi penkin alle, kun korsolaiset sijoittuivat juuri pudotusviivan yläpuolelle. Tällä kaudella tavoitteena on sijoittua ylempään keskikastiin ja jopa osallistua kärkikahinoihin. Täksi kaudeksi on saatu kolme kovaa vahvistusta, kun joukkueeseen liittyivät kapteeniksi valittu Jari Lappalainen, Karri Kauppala ja Joona Konga. Näiden vahvistusten myötä ylempi keskikasti on täysin realistinen tavoite ja sijoille 2-4 on hyvät saumat.

FC Legirus Inter: Legirus otti kolmosesta tippuneen KoPSe:n sarjapaikan ja lähes kaikille alasarjafutista seuraaville on selvää, miksi Legirus on ehdoton ennakkosuosikko tässä lohkossa. Hommaan on panostettu huolella ja Legiruksen toiminta on huomioitu myös iltapäivälehtien keskuudessa. Tulee todennäköisesti hoitamaan kauden ilman pistemenetyksiä.

TiPS: Kaudella 2013 TiPS/2 otti neloseen tippuneen TiPS:n paikan ja on siellä suoriutunt kahtena kautena hienosti. Viime kaudella TiPS pelasi ykköslohkossa ja keräsi siellä 41 pistettä, mikä oikeutti viidenteen sijaan. Tikkurilassa ilmeisesti tehdään yhteistyötä A-junnujen kanssa ja sieltä varmasti löytyy neloseen sopivia pelaajia vahvistamaan joukkuetta. Taistelee sijoista 2-4.

JoKi: Tuleva kausi on Jokelalle neljäs nelosessa. Kolmena edellisenä kautena JoKi on sijoittunut nelosen kakkoslohkossa kolmanneksi, joten samaa sijoitusta voi tältäkin kaudelta odottaa. Jokelalla on melko nuori ja taitava porukka, mutta otteet ovat vähän vaihtelevia. Viime kaudella FCKU:n ja JoKi:n keskinäiset ottelut päättyivät 2-2 ja 4-0 JoKi:n voittoon. Tulee olemaan kauden päätteeksi sijoilla 2-4.

Nopsa: Nopsa tekee paluun neloseen kolmen kolmosessa pelatun kauden jälkeen. Nopsa keräsi viime kaudella kolmosessa 9 pistettä ollen koko kolmosen toiseksi huonoin joukkue pisteiden valossa. Allekirjoittaneelle täysin vieras joukkue, lukuunottamatta viime kauden viimeistä ja panoksetonta matsia, jossa Nopsa hävisi FC Vantaalle 3-0. Tuosta ottelusta ei voi kummempia johtopäätöksiä vetää, mutta Nopsa tuskin tulee taistelemaan kärkisijoista ja tulee sijoittumaan sijoille 5-8.

JäPS/2: JäPS/2 nähdään nelosessa kolmatta kertaa. Nuorista kavereista koostuva joukkue, joka parhaana päivänä pystyy haastamaan kärkipään joukkueita. Lisäksi kakkosessa pelaavasta edustusjoukkueesta saattaa tulla apuja. Viime kaudella JäPS/2 keräsi pisteen enemmän kuin FCKU ja keskinäiset ottelut päättyivät 4-4 ja 2-3 JäPS/2:n voittoon. Tänä vuonna neloseen nousseet joukkueet taitavat olla sen verran heikkoja, että järvenpääläisten ei tarvitse sarjapaikasta juurikaan taistella ja tulee sijoittumaan sijoille 5-8.

SalReipas/Akatemia: SalReipas osoitti viime kaudella voittamalla kolmoseen nousseen Lahen Pojat, että voivat hyvänä päivänä kaataa kenet tahansa. Vaihtelevuutta otteissa kuitenkin on. Joukkueen ottelut viime kaudella tuppasi olemaan melko isomaalisia. Joukkueesta ei sen kummempaa mielipidettä ole. FCKU otti viime kaudella Lahtelaisilta molemmissa otteluissa takkiin lukemin 5-2 ja 2-8. SalReipas/Akatemia tulee todennäköisesti sijoittumaan sijoille 5-8.

OPedot: Huhujen mukaan vaihtuvuus pelaajistossa on melko kovaa viimekauteen nähden. Toistakymmentä on lähtenyt tai lopettanut. Vaikea kausi tulossa orimattilalaisille, mutta saa nähdä miten käy. Viime kaudella OPedot oli korsolaisia vastaan parempi molemmissa otteluissa lukemin 3-1 ja 0-4. Sijoitus tulee heikentymään viime kauden neljännestä sijasta ja OPedot taistelee sijoista 5-8.

HyPS/02: Hyvinkään Palloseuran kakkosjengi on korsolaisille uusi tuttavuus. HyPS/02 on pelannut useita kausia nelosessa, mutta viime kaudella he joutuivat hakemaan vauhtia vitosen puolelta. Kaudella 2013 joukkue koostui pitkälti nuorista pelaajista, jotka eivät ihan nelosen vauhdissa pysyneet. Nykyisestä pelaajistosta ei ole mitään tietoa, mutta jos HyPS:n edustuksesta kolmosen riveistä tulee apuja, voi HyPS/02 yllättää kenet tahansa. Kolmesta nousijajoukkeesta tulee pärjäämään nelosessa parhaiten ja sijoittuu lohkossa sijalle 9.

KelA: Kellokosken Alku nousi täksi kaudeksi neloseen parhaana lohkokakkosena. KelA on FCKU:lle tuttu nippu kaudelta 2013. Silloin KelA voitti ensimmäisen kohtaamisen 5-2 ja toisen korsolaiset hoiti lukemin 5-1. KelA:lla on pari ihan taitavaa kaveria, mutta suurin vahvuus oli ainaki pari kautta sitten erikoistilanteet, joista iskivät suurimman osan maaleistaan korsolaisten verkkoon. Luultavasti suht samalla nipulla vetävät tänä päivänäkin, mutta taso ei ehkä riitä ihan neloseen ja näin KelA jää niukasti viivan alapuolelle. Sijoittuu lohkossa sijoille 10-11.

SibboV/2: Sipoolaisten kakkosjengi on tahkonnut vitosta monta kautta, mutta viime kaudella he veivät vitosen kolmoslohkon nimiinsä. Joukkueen otteet ovat parin muun joukkueen lailla melko ailahtelevat, johtuen suurimmaksi osaksi Sipoolaisten kolmosdivarijengin avuista. Jos apuja ei ylhäältä saada, SibboV/2 on todennäköisesti heikoin joukkue tässä lohkossa. Sijoittuu lohkossa sijoille 10-11.