Yhteenveto

15.04.2016

Regions’ Cup 2016: Tolsa – FCKU 1-7 (0-2)

0-1 Riku Savolainen
0-2 Timo Riihelä
0-3 Arto Kuoremäki
0-4 Henri Takki
1-4 Tolsa
1-5 Karri Kauppala
1-6 Riku Savolainen
1-7 Henri Takki

FCKU

1Jani Wahlsten
4Karri Kauppala
6Timo Riihelä
7Mika Salonen
10Ari Tiiperi
16Riku Savolainen
23Aki Andersson 13
24Henri Takki
31Jari Lappalainen
68Arto Kuoremäki 9
77Jukka Ruokola 21
9Eero Johansson 68
13Eetu Lehtinen 23
21Jani Nurmi 77

Otteluraportti:

Ottelun alku noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin taannoinen Pelikaani-ottelu, eli FCKU hätyytteli toistuvasti vastustajan maalia, mutta viimeistely-yritys toisensa jälkeen päätyivät joko yli, ohi tai Tolsa-molarin ulottuville.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa puolisen tuntia, kunnes Riku karkasi puolittaiseen läpiajoon oikealta laidalta ja tarkalla sijoituksella 1-0 -johtomaali. Vain muutama minuutti myöhemmin hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen pallo ajautui Artolle aivan päätyrajan tuntumassa, upea tsippi yli parin Tolsa-pelurin sekä -maalivahdin ja Timolla oli helppo työ tuikata pallo tyhjiin lähes maaliviivalta.

Maalien sekä muiden lukuisten FCKU-maalipaikkojen lisäksi myös Tolsa-pelurit pääsivät muutaman kerran käytännössä yksin läpi, mutta viimeistely-yritykset olivat luvalla sanoen surkeita ja näin ollen tauolle siirryttiin korsolaisjohdossa 2-0.

Toisella puolajalla peli tasoittui näennäisesti, mutta vaaralisia maalipaikkoja nähtiin jälleen käytännössä vain Tolsan päädyssä.

Parisenkymmentä minuuttia palloa paukuteltiin jälleen kaikkialle muualle kuin maaliin asti, kunnes Arto pääsi pilkun kohdilta ”syöttämään” Mikan tarjoileman poikittaissyötön maalin perukoille. Taas vain hetkeä myöhemmin tilanne muuttui, kun Rotsi raivasi itselleen vetopaikan, eikä erehtynyt, vaan viimeisteli ensimmäisen virallisen maalinsa FCKU-nutussa.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä nähtiin ottelun hienoin osuma, kun Tolsan keskikenttämies pamautti n. 25 metristä pallon yläkulmaan.

Kavennuksesta seurannutta kotijoukkueen kannattajien huumaa kesti kuitenkin vain viitisen minuuttia. Hienosti laidallaan läpi ottelun pelannut Mika ohitti Tolsa-puolustajan ja lähetti kovan matalan keskityksen n. 12 metriin, josta Karri iski pallon voimalla Tolsa-maalin kattoon. Pari minuuttia myöhemmin tilanne muuttui taas, kun Riku ampui vaparista illan toisellaan lukemiksi jo 6-1. Rotsi kaunisteli loppulukemat vielä 7-1:een pari minuuttia ennen loppua läpiajon päätteeksi.

Jonkin asteinen löysyys oli vieläkin (Rocky-ottelun jäljiltä) läsnä FCKUn otteissa, mutta lopulta kuitenkin helpohko voitto ja jatkopaikka. Tolsalle pisteet siitä, että pelasivat loppuun asti ja antoivat ihan hyvän vastuksen läpi koko 90 minuuttisen.

Seuraavalla kierroksella vastaan asettuu Helsingin kutosessa pelaava FC POHU/Simpsons. Peli tulee olla pelattuna 15.5. mennessä.