Yhteenveto

07.07.2017

Nelonen 2017: FCKU – FC Vantaa 4-2 (1-1)

0-1 FC Vantaa
1-1 Ari Tiiperi (rp.)
2-1 Juha Toivonen (Henri Takki)
2-2 FC Vantaa
3-2 Karri Kauppala (Arto Kuoremäki)
4-2 Arto Kuoremäki (Karri Kauppala)

FCKU

2Juha Toivonen 21
4Karri Kauppala
6Timo Riihelä
10Ari Tiiperi
11Juhani Nousiainen
14Henri Sääksmäki 30
16Riku Savolainen 8
22Toni Palm
23Aki Andersson
24Henri Takki 7
68Arto Kuoremäki 17
7Mika Salonen 24
8Samuli Hopia 16
17Kalle Montonen 68
21Jani Nurmi 2
30Heikki Kvist 14

Otteluraportti:

Kevätkausi laitettiin pakettiin perjantai-iltana Tikkurilassa, kun keväältä pelikelvottoman kentän takia siirretty FC Vantaa -kotipeli kamppailtiin poikkeuksellisesti vieraiden kotikentällä.

Varsinkin ottelun ensimmäinen puolituntinen oli jopa selkeästi heikointa tekemistä koko kaudella ja FC Vantaa avasikin maalitehtailun FCKUn varsin kehnon puolustamisen seurauksena, kun laituri karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon ehkä hieman puolivahingossakin alakulmaan.

Takaiskumaali herätti korsolaisnipun hetkellisesti ja kylkivamman takia kuukauden huilannut Rotsi purjehti vastustajan boksiin, jossa toppari lanasi tämän myöhästyneellä liukkarilla. Pallo pilkulle ja Ari jatkoi 100% pilkkurekordiaan FCKU-nutussa tasoittaen pelin 1-1:een.

Maali ja siihen johtanut tilanne olivatkin oikeastaan ainoat valonpilkahdukset koko avausjaksolla. Mukaan mahtui mm. 3-0 -hyökkäyksen räpeltäminen molarin syliin.

Toiselle jaksolle tekeminen parani hieman, mutta kaukana parhaasta oltiin edelleen. 2-1 -johtoon siirryttiin kuitenkin kun Rotsi pääsi näppärän kuvion päätteeksi laidalta antamaan matalan keskityksen maalille, josta kaikkien yllätykseksi maalille hiipinyt Juice painoi pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Tähän loppui pelaaminen ja jälleen laiskan puolustamisen jälkeen FC Vantaan pelaaja pääsi heittämään putoavan lehden yläriman kautta maaliin noin 25 metristä.

Jälleen onneksi takaisku toimi herättelijänä ja 3-2 -johtoon siirryttiin hieman 2-1 -maalin tyyliin. Tällä kertaa Ape syöttäjänä ja Karri viimeistelijänä.

Hieman tämän jälkeen osat vaihtuivat ja Karri syötti Apen läpi ja varmalla viimeistelyllä loppulukemiksi 4-2.

Voitosta huolimatta esitys oli kokonaisuutena ylivoimaisesti kauden heikoin. Kauden trendinä ollut koko joukkueen tiivis puolustaminen ja kova asenne loistivat poissaolollaan ja henkilökohtaisia virheitä nähtiin enemmän kuin koko kaudella yhteensä. Tärkein kuitenkin saavutettiin, eli 3 pistettä, jonka siivellä FCKU lähtee kesätauolle sarjakärjessä!

Sarja on kuitenkin ennätystasainen ja kärkikuusikko on tauolle mentäessä neljän pisteen sisällä, joten homman pitää olla taas uomissaan kun homma jatkuu