Yhteenveto

04.08.2017

Nelonen 2017: FC Vantaa – FCKU

1-0 FC Vantaa
1-1 J-M Hämäläinen (Arto Kuoremäki)
1-2 Arto Kuoremäki (Heikki Kvist)
1-3 Karri Kauppala (Henri Takki)
1-4 Timo Riihelä (Heikki Kvist)
2-4 FC Vantaa
2-5 J-M Hämäläinen (Arto Kuoremäki)
2-6 Henri Takki (Arto Kuoremäki)

FCKU

2Juha Toivonen
4Karri Kauppala
6Timo Riihelä
17Kalle Montonen
21Jani Nurmi
23Aki Andersson 9
24Henri Takki
30Heikki Kvist 7
68Arto Kuoremäki
77Jukka Ruokola
88Juha-Matti Hämäläinen 20
7Mika Salonen 30
9Eero Johansson 23
20Olli Manner 88

Otteluraportti:

Takaisin voittojen tielle!

Kauden kolmaskin Vantaan derby päättyi korsolaisjuhliin, kun FCKU haki alkukankeuden jälkeen lopulta selkeän 6-2 -voiton Tikkurilan perjantai-illassa.

Festari- yms. reissujen ja loukkaantumisten takia paikalle saatiin raavittua erittäin ohut nippu, josta vielä useampi kundi paini erinäisten vaivojen kanssa.

Ottelun alku oli melko tasapaksua ja hidastempoista höntsää, jossa kotijoukkue ehkä oli hieman niskan päällä ja tämä hienoinen hallinta konkretisoituikin johtomaalina reilun vartin pelin jälkeen.

Ote siirtyi kuitenkin jakson edetessä enenevissä määrin FCKUlle ja maalipaikkojakin syntyi kuin liukuhihnalta.

Tasoitusta saatiin odottaa kuitenkin 35 minuutin paikkeille, kun Arton pitkä syöttö löysi Juhiksen boksin rajalta ja pallo varmasti reppuun.
Vain muutama hetki myöhemmin Heikki vapautti Arton läpiajoon ja taululle 1-2.

Toinen pikkuhetki eteenpäin ja hieman ensimmäisen maalin kopiona Rotsin syöttö tavoitti Karrin 16 metristä ja Karrilta varma viimeistely.

Ensimmäinen jakso sai sinettinsä kun Heikin vapari sivurajalta löysi Timon pään takatolpalta ja taukonumeroiksi 1-4.

Alkuhapuilun jälkeen siis todella tehokas viimeinen kymppi avausjaksolle.

Puoliajalla yritettiin painottaa sitä, ettei tehtäisi ns. ”FCKUita”, eli lopetettaisiin pelaaminen johtoasemassa puoliajalla.

No kuten ilmiön virallinen termi antaa ymmärtää, niin näinhän siinä taas vähän tapahtui.
FCV panosti hyökkäämiseen ja vieraiden pelistä ei oikein tullut mitään.

Korsolaispuolustus piti kotijoukkueen kuitenkin poissa parhailta maalipaikoilta, kunnes pienen uinahduksen seurauksena laituri pääsi linjan taakse ja matala syöttö tavoitti oman pelaajan takatolpalta ja pallo helposti tyhjiin.

FC Vantaa sai luotua muutaman vaarallisen oloisen paikan 2-4 -tilanteessa, mutta uhrautuva puolustus ja maalissa tuurannut Kalle hoitivat paikat hyvin.

Kotijoukkueen nostaessa yhä enemmän pelaajia ylös, aukesi FCKUlle lukuisia vastaiskupaikkoja, joista suurin osa päättyi erikoistilanteisiin.

Yhden erikoistilanteen jälkimainingeista Ape sohi pallon maalille ja Juhis tuikkasi lähietäisyydeltä illan toisensa.’
Lopussa Rotsi karkasi vielä FCV-puolustukselta ja niittasi loppulukemiksi 2-6.

Paremmalla viimeistelyllä maalisarakkeessa olisi voinut olla kaksinumeroiset luvut, mutta toisaalta heikommalla puolustamisella ja maalivahtipelillä myös kotijoukkue olisi voinut muutaman lisää iskeä.

Surkean alun jälkeen avausjakson loppu oli varsinaista ilotulitusta ja pallo oli jatkuvasti vastustajan boksissa, mutta toinen jakso oli – jälleen kerran – aikamoista tervanjuontia.

Lammen poikien ääneenkannattamisen avustuksella heikon alun ja varsinkin 2-4 -tilanteen muutaman jännitysmomentin jälkeen loppujen lopuksi helpohko ja ansaittu voitto.

Voiton myötä FCKU siirtyi jälleen 13. kierroksen päätteeksi lohkokärkeen maalieron turvin. Tilanne kärkiseitsikon osalta elää kuitenkin jatkuvasti ja tällä hetkellä top-5 on yhden ja top-7 neljän pisteen sisällä. Kärkitaisto on siis äärimmäisen tasaista, eikä yhteenkään kompurointiin ole varaa, mikäli meinaa paikkansa kärjessä pitää.

Seuraavaksi vuorossa reissupeli Porvoossa, kun torstaina 10.8. vastaan asettuu keväällä Havukoskella ryöstöreissulla käynyt FCFJ/GT.