Yhteenveto

24.04.2015

Nelonen 2015: FCKU – KelA 3-2 (2-1)

1-0 Arto Kuoremäki
1-1 KelA
2-1 Aleksi Hopia
2-2 KelA
3-2 Arto Kuoremäki

FCKU

4Karri Kauppala
6Timo Riihelä
8Samuli Hopia
10Ari Tiiperi
12Aleksi Hopia
13Eetu Lehtinen 7
20Olli Manner
30Heikki Kvist 21
31Jari Lappalainen
68Arto Kuoremäki
77Jukka Ruokola 2
2Juha Toivonen 77
7Mika Salonen 13
21Jani Nurmi 30
9Eero Johansson

Otteluraportti:

Hiekkapallon pariin palattiin eilen Korson hornankattilassa. Vastaan asettui sarjanousija Kellokosken Alku, joka oli tuttu jo parin kauden takaa vitosesta.

Peli alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja se konkretisoituikin jo 8. minuutilla, kun Heikki pelasi tilanteen hienosti loppuun asti ja vieraiden veskari joutui rikkomaan tätä pilkun arvoisesti. Tutulla laskukaavalla Ape+pilkku=maali – FCKU 1-0 -johtoon.

Ensimmäisen jakson aikana KelA pääsi hätyyttelemään Samulin vartioimaa maalia muutaman puolittaisen läpiajon verran, joista toisesta tyylikäs nosto verkon perukoille muutti tilanteen 1-1:een.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Ape ja Pizza-Olli tyylittelivät Allulle vetopaikan 16-rajalle, josta varma sijoitus alanurkkaan ja FCKU takaisin johtoon.

Toisella jaksolla alkoi tutuhko varmistelu johtoasemassa, joka yleensä tarkoittaa vastustajan päästämistä paremmin peliin mukaan. Molemmissa päissä nähtiin puolittaisia maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä KelAn iskiessä lähinnä erikoistilanteista ja FCKUn vastaiskuista. 2-1 -tilanteessa pallo kävi kerran (ehkä kaksikin) KelAn tolpassa. Kun kotijoukkueelle ei maistunut, niin KelAn kundi tuli ja niittasi kulman jälkitilanteesta pallon FCKU-maaliin reilu kymppi ennen täyttä aikaa.

Tämän jälkeen kellokoskelaiset loivat muutaman vaarallisen tilanteen erikoistilanteista, mutta kotijoukkueen maali varjeltui.

Pari minuuttia ennen loppua Mika ja Pizza-Olli taistelivat KelAn kulmalipun tuntumassa ansaiten vaparin. Ollin millintarkan keskityksen puski sisään kukapa muukaan kuin seurahistorian maalitykki numero uno A. Kuoremäki.

Harvemmin on pelejä viime hetkien maaleilla voitettu, joten siitäkin johtuen todella maukas voitto. Kivasti oli porukkaakin eksynyt paikalle ja vaikka (pääasiassa alustasta johtuen) ei sen suuremmin hienouksia kentällä nähtykään, saivat katsojat varmastikin vastinetta mielikuvituspääsylipuilleen.

Tärkein saavutettiin, eli 3 pistettä ja vajaan parin viikon päästä hyökätään kolmosesta viime kauden päätteeksi pudonneen Nopsan kimppuun.